Трайчо Трайков: Радев покани Ердоган и Путин в България

„Кандидатът на БСП каза пред световната агенция Ройтерс, че настоява за отпадане на санкциите срещу Русия. Само седмица по-рано той заяви, че ситуацията в Крим била въпрос на самоопределение на хората там. Не трябва да забравяме, че мерките срещу Кремъл са заради завземането на територия от съседна държава“, коментира в профила си във Фейсбук кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Според него с това изявление г-н Радев пряко застрашава националната сигурност. „Той казва в прав текст на Ердоган и Путин: Заповядайте в България, ние нямаме нищо против“, пише Трайков.

По думите му въпросът е изключително тревожен. „Кандидатът на ГЕРБ Цачева не се опитва да спре тази вълна срещу България – дори също иска да сваля санкциите. Европейците в България сме предадени от слаби политици без характери. Ние сме част от европейското семейство и заедно можем да се противопоставим на приятелите на Ердоган и Путин“, категоричен е Трайков и допълва – „За съжаление, аз останах единственият кандидат, който защитава европейския път на независима България“.