Трайчо Трайков: Искаме силна държава, която не репресира своите граждани

Държавата трябва да се погрижи за постигане на върховенство на закона и той да важи в еднаква сила за всички, а не само за група хора. Искаме силна държава, която не репресира своите граждани, а която може да създава ред. Нашата кандидат-президентска двойка има силата да направи това и затова имаме нужда от вашата подкрепа. Това заяви на среща с жителите на община Струмяни кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Голямата ни цел е да спрем крадците, които бъркат в джобовете ни, допълни Трайков. „Всички български патриоти трябва да получаваме сигурност от държавата, че нашият дом, нашите деца ще бъдат защитени от посегателство“, каза Трайков. „Два пъти Ердоганпроявява някакви искания към България. Кърджали му била близка до сърцето и никой не се намери да му отговори. Това ли е държавата, която ни кара да се чувстваме горди? Какво правим ние – връщаме му всеки опозиционер. Така ли се създава уважение? Поставят ни ултиматуми и всички се свиват като мишки. Кандидатът Радев, казва – да, Русия е агресор, но иска сваляне на санкциите. Ами, ако някой по-силен от нас си поиска парче от България?“, попита Трайков. Според него „България е направила своя избор преди 25 т. и всякакви опити да ни казват, че сме слаби и да гледаме на Изток са несъстоятелни.“ „България не е малка държава, а част от най-силния икономически съюз – Европейския съюз и най-мощният военен съюз – НАТО. България като България е по-малка от Русия, Турция или Китай, но България като част от Европа е сила, с която всеки трябва да се съобразява“, каза Трайчо Трайков.

„Това е европейското бъдеще на България. Това е достойното бъдеще на България. Не искам да оставяме това на фалшиви патриоти. Питам тези патриоти – защо мълчат пред рекета на Ердоган. Може би защото е старият нов най-добър приятел на Путин. Когато човек е зависим, той не може да бъде истински патриот“, каза още кандидатът за президент Трайчо Трайков.
Според него Цачева е най-голямото разочарование навсички десни хора. „Надявахме се да имаме избор. Да бъдатчестни и почтени с нас. Очаквахме да кажат, че след като сасе обявили за дясна партия ще издигнем един десенкандидат, но ГЕРБ избра себе си. Видяхте какво се случи надебата Цачева-Радев. Половината време се караха дали са севиждали, после се гледаха влюбено. След това тя каза, чечовешките права нямали значение – в този край, знаем каквоса човешки права и как сме се борили за тях. Според Радевпък било нормално, когато някой са хареса парче от своясъсед, да си го вземе. Всички ние оставаме с много малъкизбор. И се надявам, че хората ще могат да го видят“, казаоще Трайчо Трайков.
„Радев и Цачева отказват да се явяват на дебат с мен.Сигурно, защото видяха какво се случи на Калфин и Каракачанов. Както ДПС и Атака създават страхове, същотоправят БСП и ГЕРБ. Те са едно и също нещо“, допълни тойи добави – „Това прави нашата отговорност огромна, но също така и вашата отговорност. Защото трябва добре да сипредставим в каква държава искаме да живеем“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ.

„Едно време идеалът на нашите предци беше всички българи да живеят в границите на една държава. Битки не загубихме, но загубихме войни и бяхме принудени да оставим голяма част от живата плът на българския народ в чужбина. Днес когато паднаха границите можем да пътуваме навсякъде. Но за да могат тези хора, заедно с нас да носят отговорност за пътя на България, и държавата трябва да поеме своята отговорност, като им даде възможност да гласуват. Затова електронното гласуване, или гласуване по пощата – всички начини да приобщимсвоите близки и приятели към бъдещето на България самного важни. Иначе ще оставим тук да останат само бедни и необразовани хора, които могат да бъдат манипулирани. Няма да го позволим и разчитаме на вас да ни помогнете да започнем отнякъде“, заяви Трайчо Трайков.