Само балотаж между мен и Румен Радев може да гарантира победа на десен кандидат

Скъпи приятели,

Пиша тези думи едновременно с тревога и надежда. Изправени сме пред реалната опасност България да има отново президент комунист. Всички знаем какво означава това – това означава комунистите отново да се върнат във властта. Аз си спомням всичките им управления в последните 30 години – когато бях студент, докараха купоните за храна; когато започвах работа, фалираха банките; когато се върнаха последния път, избраха Пеевски за шеф на ДАНС. След всяко управление на комунистите, по няколко от приятелите ми си заминават.

В началото на кампанията за президент от едната страна беше левият г-н Радев, заедно с останалите комунистически кандидати – всички бяха срещу мен, единственият десен кандидат. После включиха и госпожа Цачева, която веднага се лепна в левия отбор. Видяхме ги заедно – Радев и Цачева се прегърнаха с общите си леви позиции по време на телевизионния дебат.

Цецка Цачева обаче губи изборите. Колкото и да иска да им се хареса, тя няма да привлече гласовете на комунистите, защото те си имат своя истински кандидат – това е господин Радев. Тогава решиха да сменят плочата и госпожа Цачева започна да повтаря моите послания.

Това обаче не прикрива страха от загубата. Дори Бойко Борисов се отметна от думите си, че ще подаде оставка при загуба и вече успокоява, че ще остане премиер, дори и Цачева да загуби изборите. Казва го, защото и той вече знае, че тя ще загуби.

Г-жа Цачева не може да спечели изборите. Тя ще загуби балотаж с г-н Радев, всички вече го знаят. Това ни изправя всички нас – десните избиратели – пред една изключително важна задача: Да спрем БСП от връщане във властта.

Само балотаж между мен и Румен Радев може да гарантира победа за десния кандидат. Това е истината. Можем, разбира се, да елиминираме още на първия тур комунистическия кандидат и десните хора да преценят кой заслужава повече доверието им – Трайчо Трайков или г-жа Цачева. Десните избиратели обаче няма да допуснем да бъдем предадени и да се откажем от битка с комунистите. Бойко Борисов очевидно се е предал. Аз обаче не съм. Битката не е изгубена и заедно можем да я спечелим.

 

9 thoughts on “Само балотаж между мен и Румен Радев може да гарантира победа на десен кандидат

 1. Сергей Пенов says:

  Нищо друго не може да се направи, освен да гласуваме за Вас. Ако достигнете челните места, дори да не станете президент, това ще е знак за промяна. Силен знак – в една страна – овладяна от мафията, купуването на гласове, населена с бедни, неосъзнати и манипулирани хора. Те не виждат нищо друго, освен края – първо, закърпването на единия, после на другия, за да го свържат. Отчаянието убива духа и лишава хората от светъл хоризонт, а битката за оцеляване, а не тази за успех, изцежда силите. Въпреки това, аз Ви давам моята сила, моя кураж да победите. А това е едно стихче писано още през 1981 г.:
  Аз съм като трансформатор.
  Заредена е кръвта ми
  със милиони волтове.

  Едва ли уред ще намерите,
  способен да измери
  цялото ми напрежение.

  За промяна…

 2. galab galabov says:

  Харесвам го този човек! След Плевналиев това е другият достоен умен мъж , горд съм че е българин!Ако някой иска да ни води умен и независим човек – ТОЙ Е!

 3. Стефания Караджова says:

  Г-н Трайков, следя Вашите достойни изяви в медиите! Вие сте нашият Кандидат – Президент! Нашият, защото сме много тези,които обичаме България! Бог да е с Вас!

 4. Живко Лобутов says:

  Ако изикванията към българския президент бяха: – да бъде убеден демократ, интелигентен патриот, готов да защитава националния интерес, като приема за единствен господар българския народ, високообразован мениджър, доказал своята решителност и креативност, безупречна почтеност, убедителен в предлагането и отстояването на позитивни решения, то тогава г-н Трайчо Трайков би трябвало да бъде избран на първи тур. Ако българският избирател търсеше президент с такива и още подобни качества нима някой друг кандидат би могъл да застане срещу Трайков? Но не! БГ избирателя не търси това! Той харесва Марешки, щот щял да им даде евтини лекарства, едва ли не. Той, избирателя, си иска още повече чеверме патреота Краси, щот щял да запречи с шкембето си границата и да ни спаси от бежанците, представи си! Дребен шмекер и руска подлога. Той, избирателя, люби и мазника, товарищ Кальфин, за когото „любовта към България, минава през любовта към Русия“, цитирам го съвсем точно! За генерала с мисловни възможности на редник е ясно. Страхливец, бягащ от дебат, приел мурафетите на Гоце Първанов. “ Мама готви най -добре, … всички майки тя ще победи…!“ –сякаш чувам детското гласче от рекламата… , само, че не избираме домашна помощница, а президент. Дали разбиращите се с премиера осъзнават това – едва ли. Всички тези предпочитания са трудно обясними дори от професионални психолози, но дават ясно и изчерпателно обяснение за всичко случващо се тук – африканска бедност, огромна корупция, смешни пенсии, КТБ, безполезно образование, болно здравеопазване, нищожни инвестиции и т.н и т.н.
  Когато питат изследователи и учени хора за същността на демокрацията те се люшкат между Аристотел и Марк Твен, като на последния се приписват циничните, но толкова верни за България думи: „Демокрация – това е умението да накараш глупаците да гласуват за теб!“ А глупаците не се ловят с честни и умни послания, те не могат да ги асимилират, не им вярват, те искат да ги лъжеш, да ги плашиш като Грухчо, а после да им се предлагаш за защитник. Той и Бареков лъжеше, и всички знаеха, че лъже, ама сега си „чете“ The Times в Брюксел при заплата от 20 000 евро! Нали помните 500 хил. работни места, 1000лв пенсия…

 5. Живко Лобутов says:

  Г-н Трайков, може и да не спечелите изборите, но спечелихте възхищението, почит и уважение от всички мислещи хора!
  А, какво удовоствие изпитах от начина, по който респектирахте медийната прислуга на статуквото при телевизионните Ви изяви!

 6. Васил Михайлов says:

  Много смислени разбирания – като човек и кандидат за президент ! Но за съжаление – за кой ли път – българите ще се самонакажат ( ще ни накажат ! ). Хората може да са прекрасни, но все пак е нужно и да бъдат и много-много по-отговорни и по-прозорливи за бъдещето си. Дай Боже да не чакаме твърде дълго – да дойде времето на хора като Трайчо Трайков !! От все сърце му пожелавам да съхрани своите разбирания и да прояви необходимата твърдост – въпреки резултатите от сегашните избори ! Сега – или по-късно – неговото време ще дойде !!

 7. Атанас Атанасов says:

  Трайков е прав, ако спечели,чака го 5 год тормоз. Възхищавам се на амбицията му и го подкрепям. Успех!

 8. Ив. Димитров says:

  г-н Трайков,

  Аз като ваш поддръжник от Вас искам само едно – натискът към властта да бъде постоянен и нито за миг да не спирате да оказвате натиск и да спрете тази безпринципност и безконтролност. Моля Ви като човек, започнал съзнателния си живот след 10.11.1989г. , да отстоявате българското. Мен не ме интересува кой какво е казал в Брюксел, във Вашингтон или в Москва – аз искам българите да бъдем независими. Да, нека сме дипломати, но не както сме при ГЕРБ комунистите или при БСП комунистите – преклонени, мазнещи се и „търсещи огризките от техните софри“. Желая Ви успех и не забравяйте, че все повече млади хора съзнават важността политиците да бъдете принципни и Ви моля да не го забравяте и да не се отказвате от това. Да живее България !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *