img_0781

Трайчо Трайков
Кандидат-президент

Биография на Трайчо Трайков
img_0832

Съби Събев
Кандидат-вицепрезидент

Биография на съби събев

Гененерал Съби Събев е експерт по националната и европейска съюзна  сигурност и отбрана. Професионалното му развитие започва във военно-въздушните сили. Голям е приносът му за тяхното изграждане и укрепване, както и за цялостната реформа на Българската армия. Генерал Събев има важно участие в създаването и интегрирането на Българското военно представителство в НАТО.

Възпитаник е на Военно-въздушното училище “Георги Бенковски”, с. Долна Митрополия и дипломант на Военна академия “Георги С. Раковски” – София. Гeнерал Събев преминава  различни курсове за висши офицери – Военна академия “Юрий Н. Гагарин”, Русия, в школата на НАТО в Оберамергау – Германия, Центъра “Джордж Маршал” в Гайлен- Партенкирхен – Германия и Колежа по отбрана на НАТО в Рим – Италия.  Той е първият български офицер с диплом от Военно-въздушния генерал-щабен колеж на ВВС в  САЩ, Монтгомери – Алабама.  2013 г. защитава дисертация във ВА «Г.С.Раковски» по въпросите на военната трансформация.

През 2001 г. Генерал Събев оглавява управлението за стратегическо планиране на Генералния щаб на Българската армия. Той е първият военен представител на България в Главната квартира на НАТО и Военния комитет на Европейския съюз.

Генерал-майор Събев сега е офицер от резерва и председател на УС на фондация “Център за изследване на националната сигурност”. От 2013 г. е председател на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“.