img_0781

Трайчо Трайков
Кандидат-президент

Биография на Трайчо Трайков
img_0832

Съби Събев
Кандидат-вицепрезидент

Биография на съби събев

Трайчо Трайков

Трайчо Трайков е роден през 1970 г. в София. Магистър по международни икономически отношения в УНСС, със специализации по финансов анализ и мениджмънт в Австрия и Германия.

Трайков е експерт в сферата на управлението, преструктурирането и оздравяването на

компании. Работил е за международни компании в енергийния сектор, стратегическото и финансово консултиране, сред които германската Roland Berger и австрийската EVN.

В периода 2009 – 2012 г. е министър на икономиката, енергетиката и туризма. В мандата си се противопостави на монопола при горивата и предложи мерки за засилване на пазарните механизми с възстановяване на конкуренцията в сектора; поиска по съдебен ред вpъщaнe нa мaжopитapнaтa coбcтвeнocт и пълния ĸoнтpoл на държавата въpxy Πлoвдивcĸия пaнaиp; настояваше за диверсификация на източници на газ за страната, преговаряше с Русия за намаляване цените на синьото гориво и започна подготовката на процедурите за търсене на газ в Черно море. Той допускаше реализирането на проекта АЕЦ "Белене", но при стриктно доказан и защитен държавен интерес. Инициира създаването на финансови инструменти за подкрепа на млади предприемачи с европейски средства.

През 2013 г. става част от Гражданския съвет на Реформаторския блок, а през октомври 2015 г. оглавява кандидатската листа за общински съветници на блока. Общински съветник в Столичния общински съвет. Кандидат за президент на Реформаторския блок.

Владее английски, немски, руски и румънски език.

Семеен, с две деца.